Thursday, 6 November 2008

A fixer-upper to end them all



From the Home and Garden section of the NY Times (all photographs from the NY Times).

This Beaux-Arts pavillion was designed by Stanford White in 1902 for John Jacob Astor IV. This long, low-lying classical building was originally the guest lodge for the Astor estate, but the main house was demolished in the 1940s. It remained an Astor residence into the late 1950s, when the family donated the building to the Catholic church and it became a convent and nursing home.

The fabric of the house decayed until it was bought in 2004, and the new owners began a massive renovation project.

The results are stunning.



The house is decorated in a simple manner with neutral colours, allowing the architecture to shine.





The indoor tennis court, with an iron and glass vaulted ceiling.



NY Times article

2 comments:

Pigtown-Design said...

I LOVE LOVE LOVE this house!

Pamela Terry and Edward said...

Oh, they deserve some sort of gaudy award! When I saw this in the paper yesterday, it just made my heart sing.